fredag den 30. maj 2014

Frederiks vest

Engang for længe, længe siden købte jeg en pose garn til 15 kroner i en genbrugsforretning. Jeg strikkede ikke dengang, så jeg vidste ikke rigtig, hvad jeg skulle med garnet. Siden er posen blevet flyttet rundt i mit krea-lager og har flere gange hængt på kanten af en udsmidning. Men det overlevede, og nu har jeg strikket en vest af det. Jeg havde brug for at få gang i strikkepindene igen, men det skulle ikke være noget avanceret, så valget faldt på Frederiks vest fra All you knit is love af Susie Haumann. Den bog er bare fuld af fine projekter!

Det er det nederste blå/hvide der er genbrugsgarnet. Jeg ved ikke, hvad kvalitet det er i, men jeg har sat det sammen med bomuldsgarn. Der Mann har valgt den orange farve.


Knapperne har kostet ca. det tredobbelte af garnet, men jeg synes, det var okay, når nu garnet var så billigt.

Der er mere af det blå/hvide garn, så jeg er gået i gang med endnu en model fra bogen. Nu må vi se, hvor langt jeg når med den.

Faktaboks:
Model: Frederiks vest fra All you knit is love.
Størrelse: Jeg har strikket efter størrelse 12-18 mdr., men jeg synes, den ser lidt større ud (og NEJ, jeg lavede ingen strikkeprøve).
Garnforbrug: Ca. 90 gram i alt.
Knapper: Fra Uldstedet i Vendersgade.

søndag den 25. maj 2014

Projekt parcelhus part 4

Siden sidst har mine forældre og jeg holdt en uges arbejdsferie i huset, og det gav et ordentligt ryk fremad med de forskellige projekter. Vi har primært arbejdet på skuret og opbevaringsrummet, som var i en frygtelig stand. Nu er det blevet megafint, og er helt klart til at blive fyldt op med forråd. Som det fremgår på billederne herunder er vi allerede lidt i gang med det.

Havens buske og træer bugner pludselig af småbitte bær, blommer og æbler og i drivhuset hænger de første spæde grønne tomater. Og dræbersneglene er vågnet af deres vinterhi, så kampen mod dem kæmpes også dagligt. SUK! De slimede sataner kan ekstremt godt lide basilikum, har jeg erfaret. Så den hjemmelavede pesto lader vente lidt på sig, desværre.

Der er også ankommet materialer til et af de STORE projekter på huset. Vi skal nemlig have muret under vinduerne på huset, hvor der ligenu er noget pladeværk af ubestemmelig karakter. Det kommer til at betyde en stor forskel for husets udseende sammen med de nye vinduer, der også er bestilt. Hvor er det fedt, omsider at kunne gå i gang med de store projekter, hvor vi virkelig kan se forskel. Det kommer jeg selvfølgelig også til at skrive mere om.

Cykelskuret har også fået en ny dør - og så er der kommet lamper op, så vi ikke længere skal famle os frem i mørket.

Klart til forråd. Jeg burde næsten have taget et førbillede, men det har jeg desværre ikke gjort. Så I må tro mig, når jeg siger, at det virkelig var i uhyggeligt, ulækker stand. Nu er der kommet nyt tag, nyt loft, fuldspartlede vægge, nye fliser og maling til, og det har gjort underværker.

Nogle af materialerne til vores Extreme Home Makeover...

Min mor har malet dørkarmene i verdens mindste fordelingsgang, og det har også ændret rummet radikalt. Det er en af fordelene ved at overtage et håndværkertilbud, at næsten alting betyder en kæmpeforandring.

Hurra! Strikketøj in da house igen. Jeg er snart færdig med det, og så viser jeg selvfølgelig frem ligesom i gamle dage før det her blev en blog om hus og have...

torsdag den 15. maj 2014

Krea i det små

Tiden til det kreative er stadig meget begrænset her på parcellen, men det er dog så småt begyndt at snige sig ind igen. Og jeg har fået bekræftet, at jeg er meget mere omgængelig, hvis jeg har mulighed for at få mine små afbræk med garn. Senest har jeg lavet en miniversion af den hæklede ja-hat til en god kollega, som havde 40-års jubilæum. Hun er den personificerede ja-hat, så hun skulle selvfølgelig have en version. Men eftersom jeg ikke havde tid til at lave en stor, så fik hun den lille i stedet. Så kan hun sætte den på sin computerskærm fremover.


mandag den 5. maj 2014

Projekt parcelhus part 3

Endnu en måned er gået i huset, og vi har nu fast bopæl her. Der er stadig en masse af mine ting, der befinder sig i lejligheden, men vores liv som trepunktspendlere ml. lejlighed, arbejde og hus er endelig overstået. Og hurra for det!

Badeværelset er nu så funktionelt, at vi kan bade her, og snart er det helt færdigt. Der har været visse udfordringer, fordi vores hus ikke er bygget efter standardmål, men i grove træk går det godt fremad. Vi er i hvert fald ved godt mod - også selvom vi stadig har byggerod til op over begge ører.

I haven bulrer det hele fremad, inklusiv skvalderkålene. Jeg tror, slaget er tabt mod dem for i år, men krigen fortsætter, og det er da lykkedes mig at frigøre køkkenhaven nogenlunde. Drivhuset er taget i brug, og lige om lidt kan vi forsyne hele Vestamager og nok også noget af København med tomater. Jeg glæder mig dagligt over det.

De hvide fliser på badeværelset har jeg vist frem før, men jeg viser dem gerne igen. I hjørnet sidder fire spejlfliser, som der Mann skal bruge til at barbere sig i badet. Det er i øvrigt fremspringet over spejlene, som volder os lidt problemer i forhold til brusevægge, men jeg tror (håber), vi snart har en løsning. Så snart det er færdigt kommer der et separat indlæg om badeværelset.

Skuret er ved at få nyt tag. Det andet var pilråddent og utæt.

Tomatplanter. Vi kører den ind med plantesæk - det er godt nok til os.

Vindruer på vej i drivhuset...

Frem under skvalderkålene i køkkenhaven dukkede fine, grønne asparges. Åååh fryd!

I weekenden fik jeg en buket løvemund af min tante. Den har jeg suppleret med andre hvide blomster fra haven.

lørdag den 3. maj 2014

Berlin

En del af min julegave fra der Mann var en tur til Berlin, og vi var afsted sidste weekend. Solen skinnede fra en skyfri himmel det meste af tiden, så vi fik luftet vores blege vinterben og nye sandaler. Desværre er nye sandaler og lange gåture ikke en god kombi, og jeg led gevaldigt indtil jeg fik indkøbt nogle erstatningsklipklappere. Jeg ville gerne sige, at jeg led i stilhed, men det er ikke lige sådan, jeg fungerer. Heldigvis har jeg en meget tålmodig mand, der trods mine (hysteriske) anfald bevarede roen. Sikke heldig jeg er!

Vi havde ingenting planlagt til turen, hvilket var helt perfekt i forhold til vores travle hverdag herhjemme. Herunder kan du se lidt billeder fra turen. Mine hysteriske øjeblikke er (heldigvis) ikke blevet fotodokumenteret.

 
 De har noget med asparges i Tyskland, og det har jeg også.

 


Fra den fine garnforretning Wollen, som ligger i Friedriechtshain. Deres hjemmeside er HER. Hvis du kommer på de kanter, kan den klart anbefales. Om jeg købte noget? Hvad tror du selv?

Vi kom tilfældigvis forbi et hyggeligt marked.

Postkort skrives. Jeg skriver ALTID postkort til min Bedste, når jeg er afsted, og har gjort det siden jeg var barn.


Kæmpepizzaer, som var rigtig gode, men også lang tid undervejs.

 Red velvet og chokobomben.

Topscorere den seneste uge