torsdag den 26. december 2013

Cykelmyggen Egon - den hæklede version

Det er nu skønt med juledagene, hvor der er tid til at afprøve nogle af de kreative ideer, der har rumsteret i hovedet igennem længere tid. Man har tid til at fordybe sig i det samme projekt over flere dage, og det er lige præcis sådan, jeg slapper allerbedst af.

Her er det projekt, jeg har arbejdet på det sidste par dage:

Det er Cykelmyggen Egon fra Flemming Quist Møllers klassiker fra 1967. Denne gang i en hæklet udgave. Egon skal hjem til en lille dreng i vennekredsen, som jeg har på fornemmelsen alligevel bliver indoktrineret tidligt til det der med cykling.

Cykelkasket og snabel...


Hænder med fingre und alles... Det tager en hulens tid, men resultatet bliver fint, synes jeg.

Her er han ved siden af det billede, jeg har brugt som forlæg.

Det har været så hyggeligt at hækle Egon, at jeg nu har lyst til at hækle alle mulige andre børnebogsfigurer. Jeg tænker også, det vil være hyggeligt at have en figur at kramme, når man får læst højt af mor eller far.

tirsdag den 24. december 2013

Julekort fra frøkenen og baronen 2013

Med et par billeder af årets juletræ vil jeg gerne ønske dig, som læser med her en rigtig, rigtig glædelig jul. Jeg vil også gerne benytte lejligheden til at sige TAK for 2013, det har i sandhed været et dejligt år.

For mit vedkommende begyndte året med en dejlig rejse til New York sammen med Anne, hvor vi rigtig nørdede igennem med masser af stof- og garnbutikker, og selvfølgelig også en masse andet shopping. I april blev jeg 30 - og det var jeg i første omgang temmelig kriseramt over. Men så besluttede jeg, at der kun var en vej ud af den krise: Det skulle fejres væk. Derfor udnævnte jeg mit 30. år til jubelår efter devicen "fake it 'till you make it"....og 14 dage senere mødte jeg min skønne der Mann. Hvad er oddsene lige for det? Jeg føler mig helt utrolig heldig og lykkelig.

I 2013 kom bloggen kom på Bloglovin, hvor den har rundet 1000 tilmeldte læsere og jeg kom i Hendes verden, hvor jeg fortalte lidt om at være blogger. Jeg "udgav" min første hækleopskrift ude hos Trine og Jane, og jeg tør godt at love, at der kommer flere i 2014, ligesom der også kommer flere hækleskoler. Både i Ballerup og andre steder i landet - mere om den del senere.

Jubelåret fortsætter ind i 2014, og jeg ser allerede frem til alle de spændende ting, der skal ske i det nye år. Både hjemme og i cyperspace. Bl.a. står bloggen overfor at blive flermediel - det vender jeg også tilbage til, når der er kommet lidt flere detaljer på plads.

Så kære du, tak for i år! Og hav en rigtig god jul med dine kære.

Kærlig hilsen,
Asli
og frøkenen og baronen



mandag den 23. december 2013

Årets julegaver

Det var ikke så mange gaver, der skulle pakkes ind i år, men her er årets gaveindpakning:

Gavepapiret er godt og blandet, men mest billige sager fra Tiger, Søstrene Grene og Ikea. Det blå glimmer har til gengæld kostet en lille formue, men det er til gengæld rigtig pænt, synes jeg.


 Man kan bruge hvad som helst til indpakning: Her er det et stykke lynlås, der udgør sløjfen.

 Et par børnepakker....

.....med legomænd.

Hvis du vil se, hvordan jeg tidligere har pakket gaver ind, så klik HER.

lørdag den 21. december 2013

Vivi den vinterbadende flodhest

Her er Vivi:
Vivi er en flodhest, og hun elsker at bade - også om vinteren.

Vivi er nemlig immun over for det kolde vintervand, fordi hun er godt polstret. Det hedder "kraftige knogler", siger hun, og når der er mere at holde om, så er der i øvrigt også mere at holde af.

Hun er en kærlig, men bestemt flodhest, der ved, hvordan hun vil have det. Derfor var hun også vanskelig at få af hæklenålen - det skulle være helt rigtigt, og det tog altså nogle forsøg. Men det er okay nu, hvor hun står der og glor med sine store runde øjne.

Vivi den vinterbadende flodhest skal hjem til Andrea til jul, og hun glæder sig til at møde sin nye veninde. Derfor har hun taget en fin blomst i håret.

onsdag den 18. december 2013

Hækleworkshops i 2014


I 2014 holder jeg en ny omgang hækleworkshops sammen med Trine og Jane, og datoerne er allerede på plads. Jeg er ekstra spændt denne her gang, for udover de "almindelige" workshops i at lære at hækle, så er der denne gang også en lang workshop i at designe sine egne hæklede figurer. Det skal nok blive rigtig sjovt og hyggeligt, tror jeg. Det kunne måske endda være en julegaveide med et gavekort til en hækleworkshop, hvis du liiiiige mangler gaven til hende, der har alt (og elsker garn)...

Workshop for begyndere:
Vi mødes d. 5. marts, og du lærer at hækle de grundlæggende masker (luftmasker, fastmasker, stangmasker, ind- og udtagninger osv.). Vi tager udgangspunkt i den enkeltes niveau, så der er ingen dumme spørgsmål.
Workshop fra øvede: 
Lær at hækle figurer d. 18. februar. På denne workshop arbejder vi primært med at hækle rundt (amigurumi, doilys, kurve og tæpper mm.) Vi lærer de basale teknikker i at hækle rundt og at læse en amigurumi-opskrift.
Du kan vælge én af gangene, ellerdu kan tage hele pakken – undervisningen tager udgangspunkt i de enkelte deltageres niveau – dog vil jeg anbefale, at man kender de grundlæggende masker i forvejen, hvis man kun melder sig på anden gang.

Design dine egne figurer:
Design din egen hæklede figur d. 23. februar. En søndag i hæklingens tegn til dig, der gerne vil begynde at designe dine egne hæklede figurer. Vi arbejder med forskellige former og udtryk og lærer hvordan man kommer fra ide til færdigt produkt. Du kan enten arbejde ud fra din egen tegning eller finde inspirationen undervejs. Asli deler ud af tips og tricks til at få et flot finish på den færdige figur.

Læs mere om tilmelding og priser lige HER.

mandag den 16. december 2013

Quiltet Jackie

Lines syskole har jeg syet endnu en quiltet jakke. Denne gang har jeg kastet mig over den model, der hedder Jackie. Line siger, at der ikke er ret mange, der har syet den model, og det er faktisk synd, hvis man spørger mig. Den er mere enkel end den klassiske quiltede jakke - og også noget nemmere at sy. Og personligt tror jeg faktisk, jeg kommer til at bruge denne her mere, selvom jeg også stadig elsker den første quiltede jakke, jeg syede.



Stoffet er noget, jeg engang har fundet på tilbudshylden i Stof2000 til 4 meter for 100 kroner. Det var før, jeg var begyndt på syskolen, men allerede dengang tænkte jeg, at det ville være pænt til en quiltet jakke, så det er fedt, at det endelig er endt som det oprindelige mål.

lørdag den 14. december 2013

Hæklet krybbespil

Den store bunke hæklede dimser, som jeg viste frem HER blev til det hæklede krybbespil fra Hæklet julepynt. Jeg forærede det til min mor til hendes fødselsdag i går:
 


 
I opskriften har de hellige trekonger hæklet skæg, men jeg synes ikke rigtig det fungerede, så derfor har jeg valgt at sy mine kongers skæg og hår.


Krybbespillet har været et mægtig hyggeligt projekt at hækle, selvom der var MANGE små dele at sy sammen. Hvis jeg havde haft mere tid, havde jeg måske suppleret sættet med nogle får og hyrder og en ærkeengel, men det må blive en anden god gang...min mor kan jo evt. få en suppleringspakke til næste år.

Til sidst et lille tip, hvis du selv vil hækle krybbespillet:
 
Opskriften foreslår, at man fylder figurernes kroppe halvt op med to-kroner for at få dem til at blive tunge i bunden, så de bedre kan stå. Meeeen det løber da alligevel op med alle de to-kroner (sagde den nærrige jyde), og de passer faktisk heller ikke helt i formatet til figurernes bund. Det gør til gengæld de spændeskiver, som du kan se på billedet herover. De er fra Silvan og jeg har puttet tre i hver figur. Møtrikkerne har jeg brugt til æslets fødder - den trængte nemlig også til lidt hjælp med balancepunktet.


torsdag den 12. december 2013

Må helvede fryse til is...

...så min kollega kan få god brug for denne her dødsmetal-sweater, jeg har strikket til ham. Mine kolleger er for de flestes vedkommende ret bevidste om min hobby, og er altid friske med forslag til, hvad jeg kan hækle/strikke/sy. I dette tilfælde var det så min kollega, Morten, der havde forelsket sig i en Metallica-julesweater, som han havde fundet på nettet et sted. Han spurgte, om jeg kunne strikke sådan en til ham, og jeg svarede, at det ville tage mig en evighed at strikke en mønstersweater med så mange detaljer, men at jeg gerne ville prøve at lave en fortolkning af en dødsmetal-sweater til ham. Resultatet blev mindre julesweater og mere færøsk strik, hvilket jeg egentlig synes er godt nok, for så kan den bruges hele året. Men jeg er ved at gå til af nervøsitet over, om han kan lide den og om den passer...

Sådan her ser den ud (desværre fanget i aftenlys...)
Trøjen er strikket i Naturuld og jeg har taget udgangspunkt i en opskrift på en færøsk sweater. Der er dog freestylet en del, bl.a. på ærmerne, som var meget brede i den oprindelige opskrift. Her har der Mann venligst ageret model, så jeg kunne måle på ham.

Det er selvfølgelig ikke mindst mønsteret på bærestykket, der er freestylet. Jeg har søgt inspiration på nettet - bl.a. hos Cille, som er et af mine store strikkeforbilleder. Se bare denne her smukke, vilde trøje, som hun har strikket.

Selvom min heavy-trøje er meget mere simpel end dem, jeg så på nettet, så er jeg alligevel glad for det endelige resultat. Og der Mann....? Han vil have sin egen dødsmetal-trøje efter at have siddet model til denne her. Så jeg skal i gang igen...

mandag den 9. december 2013

Her går det godt - send mere tid

Der er en del kreative deadlines, der har samlet sig lige omkring nu. Det er måske naturligt nok i december, men det er faktisk ikke engang hjemmelavede julegaver - gid det var. Næ, det er bare mig, der endnu engang har bidt over lige rigeligt. Og lad mig bare sige, at Bodil ikke har været specielt hjælpsom i den sammenhæng. Hun gav mig lige lidt mindre fritid i sidste uge til at få klaret mine hængepartier. Nu er hun heldigvis fløjet ad Hekkenfeldt til, og jeg har fået mig en fridag i morgen til at forsøge at komme lidt i bund. Så mon ikke det hele nok skal gå?

Her kan I se, hvad jeg fik min søndag til at gå med:

.....egentlig ret hyggeligt i selskab med tændt adventskrans, the og der Mann. Som Bamse synger: "Jeg har rygende travlt, men jeg tager den med ro".

onsdag den 4. december 2013

Gang i læderværkstedet

Min far havde slidt sit arbejdsbælte op (altså det bælte, der ikke er til pænt brug forstås), og jeg havde lovet ham, at jeg ville fikse et nyt til ham, hvis han til gengæld gav mig et nitteværktøj til min Astor svingarmsmaskine, hvilket han indvilgede i. Det var et ret hurtigt projekt, for jeg brugte en færdig rem fra Skindhuset, men da jeg alligevel havde grejet fremme lavede jeg også et par nøglesnore.




Jeg har brugt nogle af de nitter, som jeg købte i New York i foråret.

Min fars kommentar til det færdige bælte? "Neeeiiiij! Det er da alt for fint til arbejdsbrug"... Hihi.

mandag den 2. december 2013

Adventsgaver 2013

Nogen siger, man er voksen, når man bliver 30, men det er i hvert fald (heldigvis) løgn! Se bare her:



Nissen har været her med adventgaver til der Mann og jeg. Hurra! Jeg bliver altid barnligt lykkelig over pakker og overraskelser, og et ekstraplus ved de her er, at de kan stå og se smukke ud, indtil de skal pakkes op. Nissen har nemlig igen i år outsourcet indpakningen til min mor, og det har hun i den grad tjek på.

I øvrigt havde jeg også planer om en adventskalender på bloggen med ugentlige giveaways, men der er jo SÅ mange fine adventsgiveaways derude i Blogland, så jeg gemmer lige min til en kold og grå januar i stedet.

Topscorere den seneste uge