torsdag den 28. marts 2013

Jeg sprutter også

I har måske set inde hos Jeanette, at der en indsamling af hæklede blæksprutter i gang? Det er til for tidligt fødte børn, fordi det har vist sig, at de godt kan lide at putte med blæksprutternes snoede arme. Jeg har også hæklet nogle sprutter for at støtte den gode sag, og de ser sådan her ud:






De er udelukkende lavet i restegarn, derfor er nogle af farvekombinationerne også lidt spøjse, men som i så mange af livets andre omstændigheder, så hjælper det med en sjov hat og glimt i øjet. Detaljerne er heldigvis udover at være det mest tidskrævende ved projektet, også det sjoveste. Og nu hvor de er færdige, glæder jeg mig til at sende dem ud i verden, så de kan gøre godt.

Hvis du også kunne tænke dig at hækle en eller flere blæksprutter, så kan du se opskrift og kontaktoplysninger på spruttedamerne her hos spruttegruppen.dk. Og hvis du gerne vil se et klip med undertegnede og Jeanette, der producerer sprutter og reklamerer for den fine sag, så kan du se det her.

onsdag den 27. marts 2013

Hækleskole


I april og maj holder jeg hækleskole i samarbejde med Fox & Jane i Ballerup igen. Sidste gang var det en stor succes, så det håber jeg gentager sig.

Vi har delt det op i to omgange:
Første gang er d. 30. april kl. 19-22, og her skal vi lære de grundlæggende masker - luftmasker, fastmasker, stangmasker, ind- og udtagninger osv.
Anden gang er d. 14. maj kl. 19-22, og her skal vi arbejde med at hækle rundt - amigurumi, doilys, kurve og tæpper mm.
Man kan vælge én af gangene, eller man kan tage hele pakken - undervisningen tager udgangspunkt i de enkelte deltageres niveau - dog vil jeg anbefale, at man kender de grundlæggende masker i forvejen, hvis man kun melder sig på anden gang.

Begge gange foregår hos Fox & Jane på Centrumgaden i Ballerup (s-toget kører lige til døren).

Information om pris og tilmelding kan ses her.

P.s. Billedet er af min største og mindste hæklenål. Den største er nr. 20 - og den skal jeg eksperimentere lidt med i påsken, tror jeg. Den mindste er 0,5 og nyindkøbt i New York. Jeg tror, man kan hækle med sytråd med den - jeg skal nok også lige have fat i en lup, hvis den skal i sving.

søndag den 24. marts 2013

Hæklet hættetrøje

En tur over Atlanten i en flyver gjorde underværker for den lille hæklede hættetrøje. Vi havde brugt en del tid på at spekulere på, om vi mon kunne have vores hæklenåle med i flyveren. Det viste sig, at der ikke var nogen problemer i det overhovedet - jeg fik endda en lille foldesaks med også. Heldigvis for det - jeg var i forvejen presset over at skulle sidde i en flyver i otte timer, så tænk, hvis de også havde taget min hæklenål! Gisp!

Jeg blev færdig med for- og bagstykke på turen derover og fik en hæklet en lille smule på ærmet, mens vi var derovre. Resten har jeg klaret herhjemme.

Jeg er altså vild med denne her model, selvom jeg ikke normalt er til hæklet tøj. Men strukturen i maskerne her ligner slet ikke hækling. Og så bliver den bare så lækker vamset, at man næsten får lyst til at lave en i voksenstørrelse.


Trøjen skal være en barselsgave til gode venners kommende barn. Jeg ved endnu ikke, om det bliver en dreng eller en pige, så jeg venter med at sy lynlåsen i, til barnet er kommet til verden.

Need-to-know og nice-to-know:
Opskriften er fra Babyhæklet af Sys Fredens. Garnet er Exclusiv Alpaca fra Hjertegarn. Jeg synes måske trøjen bliver lidt lille, men igenigen har jeg ikke lavet en hækleprøve (jeg lærer det måske en dag).

lørdag den 23. marts 2013

Kreabloggerens guide til New York: Kage!

Jojo, stof og garn er vigtigt for kreabloggeren. Men hvad er lige så vigtigt? Kage! Så Anne og jeg fik naturligvis også udforsket den del af New York. Her kommer en lille guide til gode steder at spise kage.

 Le Pain Quotidien
Da vi først fandt det her sted, var vi vildt begejstrede for den hyggelige stemning og det lækre økologiske bagværk. Som navnet antyder er der primært tale om fransk bagværk. Efter et par dage gik det imidlertid op for os, at der er tale om en kæde, for vi så dem mange andre steder i byen også. Det tager selvfølgelig lidt af den autentiske fornemmelse af, men til vores forsvar så var den første vi så, som ligger på 100 Grand Street i Soho også suverænt den hyggeligste udgave af denne her cafe-kæde, vi så. Når det er sagt, så skal man nu heller ikke kimse af en cafe-kæde, som formår at fremstå så ikke-kæde-agtig. Og så har de noget virkelig lækkert wienerbrød, som I kan se på billedet.

Cafe Lalo:  West 83rd Street v. Amsterdam Avenue
Cafeen her blev gjort verdensberømt af filmen You've got mail. Man kan både få morgenmad og et hav af lækre kager - flere guidebøger skriver, at de har over 100 forskellige slags. Jeg talte ikke, men der var i hvert fald mange. Vi fik desværre ikke mulighed for at kvalitetsteste kagerne, men vi spiste morgenmad der, og det var fint. Som det eneste sted vi var på, serverede de frozen yoghurt til morgenmad, hvilket Anne forsøgte sig med og virkede svært godt tilfreds. Jeg fik en Dutch breakfast og en milkshake med frozen yoghurt til, og det var også ret lækkert. Stemningen er fransk og art nouveau-agtig.

Good enough to eat: 483 Amsterdam Avenue v. 83rd. Street
Ikke særlig langt fra Cafe Lalo ligger Good enough to eat, som er en restaurant, hvor man både kan få morgenmad, frokost og aftensmad. Vi fik morgenmad der på vores sidste dag på Upper West side og var ikke skuffede. Jeg fik de bedste og mest luftige pandekager, jeg nogensinde har smagt og så med jordbærsmør og ahornsirup til. Mmm! Hvis man vil have hele pivtøjet, kan man bestille en Lumber Jack - så får man også æg og bacon.

Alice's Teacup: West 73rd Street v. Columbus Avenue
Hvis man kan lide Tante T i København, vil man også kunne lide Alice's Teacup. Indretningen er, som I måske har gættet, inspireret af Alice i Eventyrland og har mange finurlige detaljer. Man kan få morgenmad og forskellige kager der. Eller hvis man er til det helt store, kan man vælge The Mad Hatter-menuen, hvori der både er sandwiches og kage. Derudover har de et kæmpe udvalg af forskellige slags te. Det er et mægtig fint sted. Og gulerodskagen på billedet var SÅ lækker!

Sugar & Plum: Columbus Avenue v. 78th (eller 79th) Street
Det her sted er også en anelse for organiseret og poleret til min smag, men jeg kunne ikke lade være med at elske dem lidt alligevel for deres slogan "Destination of Yumm". Og så var de kager, vi købte der altså også MEGAlækre. Vi købte et stykke Red Velvet (som efterhånden er blevet min kagefavorit) og et stykke Brooklyn Breakdown, som viste sig at være the mother of all chocolatecakes. Novra! Vi orkede ikke rigtig neonlyset og var desuden smadrede efter en hel dag på fødderne, så vi tog kagerne med hjem. Men som I kan se på billedet ovenfor, var forventningens glæde stor.

Her kan I se kagerne - vi delte hvert stykke kage i tre. Det var rigeligt.

Baked by Melissa
Endnu en kæde, men med så fabelagtigt et koncept, at jeg bliver nødt til at nævne den her: Mini-cupcakes. For 5,50 dollars kan man vælge seks bite size cupcakes. Så kan man smage en masse forskellige slags og slippe afsted med (nogenlunde) ren samvittighed. Det er da smart. De ligger alle mulige steder i byen, men vi købte vores hos den der ligger på 7th Avenue.

Noget af det sjove ved at være ude og rejse, synes jeg, er at udforske udvalget af dagligvarer, som er anderledes end herhjemme. I USA kan man få virkelig mange forskellige slags lyserøde drikkevarer, og jeg blev simpelthen nødt til at teste et udvalg. Jeg ved, at Anne synes, jeg var en lille smule tosset, når jeg følte mig draget mod de lyserøde vand'er, men jeg kan ikke gøre for det. Lyserød gør noget ved mig. Tre ud af fire af de her flasker var faktisk okay - men jeg siger ikke, hvilken én der er dårlig. Dem, der skal til USA, skal selv have fornøjelsen af at prøve sig frem. Dog vil jeg sige, at chokoladepåskeharen var frygtelig. Alt for sød og meget mere sukker-agtig end chokolade herhjemme. De lyserøde skumkaniner har jeg ikke smagt - det har mine kolleger derimod, og de deler vandene ca. 50/50.

torsdag den 21. marts 2013

Bloglovin

Kære venner

Google Reader lever (åbenbart) på lånt tid - de lukker ned 1/7. Derfor er jeg også hoppet med på Bloglovin, hvor I nu kan følge mine små sysler.

Når man opretter en profil på Bloglovin kan man i samme moment hive sin læseliste fra Google Reader over og således fortsætte ufortrødent med at følge de samme blogs som før. Det er da smart, at man ikke skal til at finde dem allesammen igen.

Man kan også bede Bloglovin om at sende en mail med opdateringer på de blogs, man følger. Endnu en smart feature.

Nå, men jeg håber, I vil være med - klik på linket her, så skulle det vist gå af sig selv.

onsdag den 20. marts 2013

Kreabloggerens guide til New York: Garment District


New York har et stort område, som er dedikeret til modeindustrien, hvor der ligger et hav af stofbutikker mm. Det hedder Garment District eller Fashion District og ligger i en firkant ml. 5th Avenue og 9th Avenue og ml. 34th Street og 42nd Street. Butikkerne er overordnet set delt ind i tre kategorier: Fabrics, trims og notions. Fabrics er selvfølgelig stof mm. Trims er knapper og bånd mm, og notions er tråd og lynlåse og den slags.

Igen havde jeg været nettet rundt efter gode guides og brugte især denne her blog, og denne artikel og dette blogindlæg (jeg så faktisk kvinden bag denne blog inde i Mood, men jeg blev så starstruck, at jeg ikke fik sagt hej - doh!) til at forberede mig og finde frem til, hvad jeg gerne ville se.

Prismæssigt ligger butikkerne nok omkring danske stofforretninger. Eller dvs. de ligger over f.eks. Stof og Stil og Stof2000 i prisniveau, men nok nogenlunde som de (relativt få) uafhængige stofforetninger, der stadig findes. Når man køber stof i USA, skal man være opmærksom på, at de for det første måler op i yards og ikke meter (selvfølgelig) og for det andet, at rullerne ofte er smallere end i Danmark. Nogle er kun lige over en meter i bredden.

Nå, men her er hvad Anne og jeg så i Garment District. Der er selvsagt masser af andre butikker, men igen måtte vi begrænse os bare en smule:

Mood Fabrics: 225 West 37th Street, 3. floor
Man kommer til en fuldstændig intetsigende kontorbygning på 225 West 37th street og så tager man elevatoren op til tredje sal og træder ind i Slaraffenland. Elevatoren er i øvrigt betjent af en nobel ældre herre i uniform. Butikken her, som er kendt fra Project Runway var på en suveræn førsteplads over mine mustsees i Garment District. Udvalget er fuldstændig vanvittigt, så man kan nemt blive lidt overvældet, når man træder ind - billedet oven for fortæller lidt om overskueligheden - men heldigvis er der rigeligt med Mood-folk til at hjælpe, og de gør det gerne. Der er tre etager i Mood, men vi så faktisk kun den ene, man kommer ind på. Mood er i kategorien fabrics, men de har også både trims og notions.

For at understrege, at Mood er noget særligt, har de deres egen hund, Swatch, som tøffer rundt i gangene og lader sig klappe af de besøgende (hvis den er i det humør), og ellers ligger og flader ud midt i det hele. Det er ret hyggeligt. Derudover kan man sagtens være heldig at løbe ind i en af deltagerne fra Project Runway...ja, det er altså den slags celebreties, jeg bliver lidt kørt op over at møde...

Hvis du kun skal besøge én butik i Garment District, vil jeg klart anbefale Mood...fordi de er Mood. Og ja, jeg fik også en "Thank you, Mood"-t-shirt med hjem. My kind of souvenir!

Rosen & Chadick: 561 7th Avenue, 2. floor
Her kan man især finde lækre uldkvaliteter f.eks. til jakkesæt osv. Især tern var de godt kørende i. Denne her butik har kun stof, og umiddelbart ligger de lidt over f.eks. Mood i prisniveau.

B&J Fabrics: 525 7th Avenue, 2. floor (v. 38th Street)
Hvis man er vild med Libertystoffer er det her the place to go. De har et KÆMPE udvalg i Liberty. Og i øvrigt også alle mulige andre stoffer. Igen er det noget overvældende, at stå midt mellem alle rullerne, men som en alternativ løsning i forhold til at stå og glo på forskellige ruller, så har B&J stofprøver af alle deres stoffer hængende på bøjler. Dem kan man så bladre igennem i stedet. Jeg har desværre ikke noget billede fra B&J, men butikken er bestemt et besøg værd, hvis man er på de kanter. Jeg købte f.eks. stof til min Marapytta-jakke hos B&J:
Foeret er købt hos Mood.

Pacific Trimming: 218 West 38th Street
Som navnet antyder, så handler denne her butik med trims. Dvs. de har ALT, hvad man overhovedet kan ønske sig i bånd, knapper, nitter osv. Og de har også tråd og lynlåse en masse. Jeg gik amok i forskellige nitter til mine læderprojekter. Igen er der en overflod af personale, der er klar med saksen til at klippe bånd af for dig og tælle nitter op. Det er altså service på et andet niveau end i Danmark.


Mokuba: 137 West 38th Street
Mokuba er en butik i luksusafdelingen. De handler kun med forskellige bånd, men der har de til gengæld også næsten alt, man kan ønske sig lige fra blonde til læderbånd. I modsætningen til mange af de andre butikker i Garment District er det her faktisk en lækker forretning, hvor der er gjort noget ud af præsentationen af varerne. Det gør den noget mere overskuelig end mange af de andre butikker.

SIL Thread: 257 West 38th Street
SIL Thread er den diametrale modsætning af Mokuba og den er altså ret rodet. Men de har alt i notions-kategorien. Derudover har de også redskaber, f.eks. købte jeg tre hæklenåle i ministørrelser hos SIL. Flere af de amerikanske guides til Garment District, jeg besøgte, understreger, at servicen ikke er i top i denne forretning, men det vil efter min bedste overbevisning bare sige, at den lever nogenlunde op til danske standarder. Dvs. personalet holder sig mest omme bag disken, og man kan ikke forvente at finde nogen, der kan svare på forskellene på to forskellige typer lynlåse f.eks. Men alene for udvalget er den stadig besøget værd, synes jeg.

Til sidst lige et billede af mine andre stofindkøb:
Whoop! Jeg glæder mig til at komme i gang.

mandag den 18. marts 2013

Kreabloggerens guide til New York: Garn

Der er så mange ting at fortælle om Annes og min tur til New York, at jeg har valgt at dele det op i forskellige temaer, og det første her er garn.

Jeg havde virkelig glædet mig til at udforske udvalget af garn i New York og havde vha. diverse amerikanske hjemmesider fundet frem til en liste over butikker, jeg gerne ville se, og Anne var heldigvis ikke svær at lokke. Der tegnede sig ret hurtigt et mønster, hvor de samme 10-12 butikker blev nævnt igen og igen. Af dem valgte jeg nogen, ud fra hvor spændende deres udvalg så ud på deres respektive hjemmesider kombineret med deres beliggenhed. Det er selvfølgelig altid farligt at vælge derudfra, fordi en smart hjemmeside kan snyde - og man også nemt kan overse nogle perler. Men omvendt må man jo også lægge snittet et sted. 

Ingen af butikkerne slog mig som specielt billige i forhold til danske garnbutikker, så man skal ikke regne med at spare alverden. Til gengæld har de et helt anderledes udvalg - især inden for håndfarvede luksusgarner. Og så kan man virkelig se, at neontrenden stadig brager løs i New York. Der var neon allevegne - også i uldgarner, hvilket jeg har haft svært ved at finde herhjemme. Det bærer mine køb også præg af.

Loopy Mango: 78 Grand Street (Soho)
En kombineret brugskunst-, tøj-, sko- og garnforretning, som jeg måtte ind i, fordi jeg havde forelsket mig håbløst i deres meganøgler med alpaca- eller merinould. De har også andre slags garn, men det her er deres specialitet:

Garnet som fås som enten ren alpaca eller ren merinould skal strikkes på pind 25, og ud af et nøgle kan man f.eks. lave to halstørklæder. Til et tæppe skal man bruge 2-3 nøgler. Jeg ville have elsket at strikke et hyggetæppe til sofaen af det her garn, men i så fald ville jeg fylde en hel kuffert med garn. Så jeg nøjedes med et enkelt nøgle af den grå alpaca:

Lad mig understrege, at det her er dyrt garn - og faktisk så dyrt, at jeg er for pinlig over at skrive prisen her. Men det var altså en af de ting, jeg havde drømt om at få med hjem, så jeg bevilgede mig selv det ene nøgle, og jeg tror, det skal blive til en pude og måske et tørklæde, hvis der er nok.

Du kan se deres hjemmeside her. Der er også en webshop, og de sender gerne til Danmark.

Purl Soho: 459 Broome Street (Soho)

Forretning bag den skønne blog Purlbee var også et must på vores liste. Det her er en virkelig lækker garnforretning. Butikken er lys og indbydende og fyldt med smukt garn, der kan få det til at klø i fingrene på enhver garnentusiast. Udover garn har de også et udvalg af patchworkstoffer og filt og selvfølgelig diverse redskaber/værktøj. Hvis du kun skal gå ind i én garnforretning i New York, vil jeg anbefale denne her, fordi den bare er så fin.

Personalet er mægtig søde og hjælpsomme (men det er nu en generel tendens i butikker i New York). Det meste af garnet i butikker ligger i fed, men det betyder ikke noget, for de søde ekspedienter vinder selvfølgelig garnet til nøgler, mens kunden venter ved siden af. Man skulle tro, at det gav en gevaldig flaskehals ved kassen, men det gjorde det faktisk ikke, og da Anne og jeg udtrykte vores begejstring for servicen, svarede ekspedienten bare med største selvfølgelighed: "Så kan I jo komme i gang med at strikke, så snart I kommer hjem". Så sandt! Hvor tit har man ikke købt et fed garn, der bare ligger, fordi man ikke lige kan tage sig sammen til at rulle det over i et nøgle?
Her er det Annes garn, der bliver vundet til nøgle.

Mine indkøb - som ikke er vundet til nøgler. Men jeg har jo også selv krydsnøgleapparat. Det skal blive til et halstørklæde.

Knitty City: 208 West 79th Street (Upper west side)
Denne her butik kom mest på listen, fordi den lå i vores hood, og det derfor var nemt at komme til den. Men det var faktisk en ret fin forretning med kæmpeudvalg i både garn og kreabøger. Der var helt klart lagt mere vægt på hygge i denne forretning end æstetik, og det så ud til at virke, for begge de gange vi var der(!), sad der kunder med strikketøjet fremme. Denne butik har i øvrigt også strikkeaftener for mænd om onsdagen, så der er mulighed for at få aktiveret mænd og kærester...

Jeg har desværre ingen billeder fra forretningen, men tjek deres hjemmeside ud her. Og her er, hvad jeg købte:
Igen uld og neon (yay!). Jeg tror, jeg vil lave nogle håndledsvarmere af det her. Hos Knitty City kan man også få vundet sit garn til nøgler, men vi havde lidt travlt den dag, så jeg hoppede den del over.

Hos Knitty City fandt vi både Kauni og Sandnesgarn - det var lidt sjovt.

Patricia's Yarns: 107 4th Street, Hoboken (New Jersey)
Vi faldt over denne her lille forretning ved et tilfælde den sidste dag på turen. Butikken ligger i Hoboken, som er i New Jersey (her boede vi de to sidste dage (mere om det i et senere indlæg). Det er derfor ikke en butik, man lige sådan kommer forbi på Manhattan, men jeg vil alligevel lige nævne den, fordi den faktisk var ret fin og havde nogle lækre garner.


Jeg købte nogle strikkebøger hos Patricia. Se hendes hjemmeside her.

Næste guide bliver til stof mm. Garment district var nemlig et andet af mine mustsees på turen.

lørdag den 16. marts 2013

En venindegave fra New York

Når man rejser ud, er det fedt at have små gaver med hjem, og jeg har selvfølgelig også gaver med hjem fra New York. De fleste af dem, kan dog ikke vises frem her endnu, fordi de først skal gives væk senere, men jeg vil gerne vise en enkelt gave, som er til bedsteveninden.

Vi har som regel altid en lille ting med hjem til hinanden. Ikke noget stort eller fancy, men bare en jeg-så-denne-her-og-tænkte-på-dig-ting. Men hun skal snart selv til New York, så hver gang jeg så en ting, tænkte jeg "den kan hun jo selv købe i april". Så jeg tog hjem med mørk venindesamvittighed uden gave. Men så slog det mig, at det bedste jeg har med hjem fra New York er ERFARINGER. Hvor skal man spise? Hvad skal man se? Hvor kan man få god kage? Hvad skal man prioritere? osv.

Det blev til denne her lille bog:

Bogen er fra Tiger, og er en, jeg havde på lager. Billedet har jeg selv taget i Soho og klistret uden på bogen med dobbeltklæbende tape. Dertil lidt maskingtape og dymo.


Indeni er der håndskrevne erfaringer på de første sider og plads til hendes egne på de efterfølgende.

Meget simpel indpakning.

Jeg håber, hun bliver glad for gaven. Den er i hvert fald personlig. Hun får den til venindedag i morgen, hvor vi skal fejre, at vi har kendt hinanden i 16½ år. Vildt!

fredag den 15. marts 2013

New York state of mind


Jeg har været lidt fraværende fra bloggen, men der er en god grund. Jeg har nemlig været i New York i 10 dage sammen med Anne. Vi kom hjem i formiddags, og jeg er stadig ør i hovedet og øm i kroppen efter en dejlig ferie. Der kommer meget mere om ferien og den fantastiske by, når jeg lige har sovet lidt. Det bliver både tip til krea-indkøb og (kage)spisning og selvfølgelig også nogle stemningsbilleder. Og så skal jeg også nok få svaret på kommentarerne til de seneste indlæg, som er blevet postet, mens jeg har været overthere. Men hav tålmodighed med mig lidt endnu, mens jeg overvinder det værste jetlag. Jeg kommer, som sagt, stærkt tilbage.

tirsdag den 12. marts 2013

Et lille nyt "taske-projekt"

Jeg har som regel altid et garnrelateret projekt med mig i tasken. Men ligenu har jeg faktisk ikke et projekt, som egner sig supergodt som "taske-projekt" - de er enten for avancerede eller for store at slæbe rundt på. Så jeg er begyndt på et nyt lille projekt (hurra for mit endeløse garnlager!).


Det er ikke første gang, jeg hækler denne her model, men den er rigtig fin, så den kan vist godt tåle en reprise.

Som I kan se, er jeg ikke nået så langt endnu - okay, jeg er faktisk kun lige gået i gang. Men forhåbentlig bliver den hurtigt færdig, for jeg tænker, det skal være en barselsgave til et kommende barn i vennekredsen.

søndag den 10. marts 2013

Glæder mig...

...til d. 25. og 26. maj. Der skal jeg nemlig endelig på workshop hos Line. Jeg har drømt om det længe, så da jeg fandt ud af, at jeg får nogle penge tilbage i SKAT, besluttede jeg, at nogle af dem skulle bruges på en sy-workshop.

Jeg vil gerne sy den nye quiltede jakke, tror jeg...spørgsmålet er bare, hvilket stof jeg skal sy den i. 
Billedet er lånt hos Line.

Forslag modtages meget gerne.

Åååh, hvor jeg glæder mig. Jeg har hørt fra flere, at man ikke alene får en lækker jakke med hjem, men også fornyet syglæde. Så det ser jeg meget frem til.

fredag den 8. marts 2013

En strikket hyldest

Et lille gensyn med en vest, jeg strikkede sidste år i anledningen af Kvindernes Internationale Kampdag, som er en hyldest til rødstrømperne og ikke mindst hønsestrik-traditionen, som jeg er meget inspireret af.

Glædelig kampdag, kære medbloggerinder!



Need-to-know og nice-to-know:
Opskrift: "Bertram" str. 6 mdr med mønster taget fra min hønsestrikkebog. Garn: Skivegarn 'Duo' i armygrøn (jeg har brugt dobbelt garn) og Louises skønne (g)uld i en smuk koral/rosa. Pind: 2½.

mandag den 4. marts 2013

Arne og Carlos strikkefølgeton #6

Nå, men det her skulle jo have været det helt store TADAAA-indlæg med en færdig Arne og Carlos trøje. Det bliver det så ikke, for jeg har konstateret, at ærmerne er for korte... Ej, men jeg er SÅ træt af det, og kom da også med en sand perlerække af bandeord i går, som jeg dog skal spare jer for her.

Det betyder, at jeg må pille ærmerne op igen ned til det ensfarvede stykke og jeg HAR lissom hæftet enderne. Jeg bliver sindssyg! Men samtidig er jeg også så tilpas stædig, at jeg VIL have den færdig og at det SKAL være ordentligt. Men ligenu ligger trøjen altså i det hjørne, den landede i, da jeg kylede den fra mig i går. Og måske kommer den til at ligge der lidt tid...

Hvorom alting er, så er jeg kommet lidt videre med projektet. Jeg har fået lavet ærmegabene klar og så har jeg strikket halskanten.

Her er lidt billeder fra processen med ærmegabene:
Først syer man en ritråd, der hvor ærmegabet skal være.

Så syer man på symaskinen med små zigzag-sting på hver sin side af ritråden. Jeg har syet to gange.

Og så klipper man forsigtigt mellem de to zigzagsømme. Man skal både passe på ikke at klippe ind i sytrådene og i de lange tråde på bagsiden af trøjen. Hvis man ikke passer på, kan man nemt komme til at fange en forkert tråd på bagsiden og klippe den over.

To be continued....(ind i uendeligheden åbenbart...).

fredag den 1. marts 2013

Bella-tunika

Det har været en stille og rolig uge for mit vedkommende. Helbredet har været sådan lidt svingende, så når jeg ikke har arbejdet, har jeg givet den som frk. Sofakartoffel. Hvad kan man så nå på sådan en uge? Tja....f.eks. en Bella-tunika fra Babystrik på pinde 3 af Lene Holme Samsøe. Bogen kan i øvrigt anbefales. Den er fuld af skønne små modeller.

Jeg har strikket den i dobbelt garn: En tråd af Louises plantefarvede (g)uld, og en tråd Isager Alpaca 1. Jeg har tidligere kombineret de to, og det fungerer aldeles fremragende. Den krapfarvede uldgarn her flammer i forvejen lidt i indfarvningen, og det bliver understreget på smukkeste vis af den lidt lysere alpaca.


Det er mit første forsøg med hulmønster. Det er sjovt! Så det skal jeg helt sikkert lave mere af. Det lange glatstrikkede stykke var knap så sjovt...

Bagpå er der en libertyknap, jeg engang har fået af Maiken.

Need-to-know og nice-to-know:
Jeg har slået masker op til den mellemste størrelse (9-12 mdr.), men overvidden er alligevel blevet større end den største størrelse (18-24 mdr.) - og nej, jeg lavede ikke en strikkeprøve, selvom jeg godt ved, man skal. Men eftersom den ikke er strikket til nogen specifikt, så tænkte jeg, at det var ligemeget - jeg løste problemet ved at forlænge tunikaen lidt i forhold til opskriften. Men det er i hvert fald værd lige at være opmærksom på størrelsen, hvis du går i gang. Jeg har også læst og hørt andre steder, at størrelserne i bogen kan snyde lidt.
I øvrigt har jeg lavet 10 retriller forneden i stedet for 4, som der står i opskriften, fordi kanten ellers ville rulle.

Til denne her tunika, som nok er til str. 2 år+, har jeg brugt ca. 80 gram af Louises uld og 50 gram Alpaca 1. Jeg brugte rub og stub af alpacaen og måtte lukke med dobbelt uldgarn i stedet for uld og alpaca.

Topscorere den seneste uge