lørdag den 28. juli 2012

Filethækling

Engang for længe siden var jeg i gang med noget virkelig oldschool håndarbejde. Et tæppe i filethæklede firkanter. Jeg gik totalt kold i det, fordi alle firkanterne skulle være ens med ensfarvet garn....gaaab! Og de ti firkanter, jeg nåede, har ligget gemt i næsten ti år. 

Men så jeg et indlæg hos Cille, der fik mig til at tænke på dem igen. Indlægget handler om filethækling, som kort fortalt går ud på, at man laver et net af stang- og luftmasker og nogle af hullerne i nettet fyldes så ud med stangmasker, så der opstår et mønster. Det ser traditionelt set sådan her ud:


Men Cille skrev om en meget sjovere version, som gav det oldschool håndarbejde et twist. Og sådan noget er jeg vild med. Derfor er jeg gået i gang med et nyt projekt i filethækling. Det er det gule, jeg har vist glimt af her og her. Det er næsten færdigt, og så viser jeg det frem i sin helhed.

Gensynet med de gamle hæklede lapper fik mig til også til at indse, at jeg nok aldrig bliver færdig med det sengetæppe, de oprindeligt var tiltænkt. Men jeg fik lyst til at bruge lapperne til noget andet. Så det er endnu et projekt, jeg skal i gang med.

torsdag den 26. juli 2012

Roskilde tur - retur

I går tog jeg ud i sommervarmen sammen med den altid skønne Anne. Turen gik til Roskilde. Vi skulle primært i Stof og Stil for at hente vigtige forsyninger til vores respektive krea-lagre, men besluttede os for at lave en tur ud af det. Så vi havde frokost med hjemmefra, som vi spiste på et tæppe nede ved vikingehavnen. Bagefter gik vi en tur i gågaden og sluttede med en is. Det var en dejlig (og halvdyr) tur.

 BLT's.

Anne på Beverly Hills-tæppet, som desværre er fanget med en lidt forkert kameraindstilling her.

 Hyggelig udsigt til Vikingehavnen.

Nye sandaler fra H&M til 129 kr - den gule farve er mere neongul i virkeligheden. Jeg er ellers normalt ikke til de plasticsko, man kan få i H&M, men de her kunne jeg ikke stå for.

tirsdag den 24. juli 2012

Those summer nights

De er godt gemt, men de er der. Og så er det bare med at rykke udenfor (på altanen) for at fejre det.

Jeg spiser dejlig mad og tager et glas hvidvin til...

 ...og nyder rester af snitter og chokolade til dessert.

Jeg lytter til en af mine favoritpodcasts. Storytelling fra The Moth.

Og jeg hækler. Selvfølgelig.

mandag den 23. juli 2012

Rabarbersnitter

Inde hos Ida så jeg for et stykke tid siden en lille genistreg. Hindbærsnitter med rabarber i stedet for hindbær. Nu har jeg selv prøvet dem og det er kræs, kan jeg godt love.

Jeg brugte dog ikke opskriften fra Idas blog, men den fra Frk. Jensens bagebog.

Dejen blev lavet i går og overnattede i køleskabet, fordi jeg ikke rigtig vidste, om jeg havde tid til at lave den i dag. Det fungerede fortrinligt. Rabarberne blev også kogt i går - helt og aldeles på slump.

...okay, jeg kunne måske godt have rullet dejen lidt tyndere ud.... Men smagen fejler nu ikke noget.

lørdag den 21. juli 2012

Færdig barnevognsranke

Barnevognsranken er blevet færdig. Jeg sneg mig til at måle barnevognen, da jeg besøgte de kommende forældre i tirsdags. Så nu håber jeg virkelig den passer - og ikke mindst, at de synes godt om den. Og selvfølgelig at det lille barn snart melder sin ankomst.

Sådan her ser det færdige resultat ud:
Jeg havde egentlig tænkt, at jeg ville hækle båndet, dyrene skulle hænge i. Men jeg kom frem til, at det nok ville blive for elastisk, så det ville give sig for meget med tiden. I stedet valgte jeg noget prikket stof fra City Sycenter.



Klar til at blive givet væk i celofanpose fra Søstrene Grene og hjemmelavet klistermærke med bloglogo.

fredag den 20. juli 2012

Vi hækler til arbejde

"Vi cykler til arbejde" er bare sooo last year!





Jeg vil vædde med, at der bliver hæklet masser af kilometer derude til og fra arbejde. Ikk?

torsdag den 19. juli 2012

En uge...

...gik der med at strikke Gilbert. Det er også en uge siden sidste indlæg på bloggen. På den tid har jeg lært flere ting...her kommer tre strikkerelaterede erfaringer:

Før det første har jeg lært, at man altid liiiige skal læse sin strikkeopskrift en ekstra gang. Hvis det virker forkert, så er det det nok. I dette tilfælde havde jeg læst helt forkert i forhold til, hvordan stolpen skulle strikkes. Derfor ruller den lidt nu. Surt.

For det andet ER der faktisk ting, der mangler i mit krea-lager. F.eks. små knapper til strikket børnetøj. Så nu har Gilbert fået sorte knapper i, fordi det var de eneste der var små nok og nok af. Og det kan jo altid ændres, hvis jeg gider senere.

For det tredje strikker jeg nok lidt løsere i retstrik end i glatstrik. Det har jeg noteret mig til næste gang, jeg skal strikke denne her. For jeg tror bestemt ikke, det er sidste gang, jeg giver mig i kast med denne her model.

Modellen er Gilbert og ven fra Isagerstrik. Garnet er en tråd af Louises plantefarvede uld og en tråd Isager Alpaca 1. Trøjen er strikket på pind 3.

torsdag den 12. juli 2012

Lidt om opskrifter og garn - en slags tip

Mens mit sorbet-projekt kun skrider langsomt fremad, har jeg brug for at have gang i nogle projekter sideløbende, der går lidt hurtigere. Derfor har jeg kastet mig over en lille Isager-model Gilbert og ven, med asymmetrisk lukning, som jeg tror bliver fin i al sin enkelthed.

Desværre er det en af de opskrifter, der kun sælges MED garn. Den slags er mægtig irriterende, synes jeg, for jeg mangler bestemt ikke garn og i øvrigt vil jeg gerne selv bestemme hvilket garn, jeg vil strikke med. F.eks. havde jeg i forvejen besluttet at strikke denne her i noget af Louises plantefarvede garn, som jeg havde på lager (som har nogenlunde samme løbelængde som Isagers Tvinni). Heldigvis var damen i strikkeforretningen til at tale med, så hun var villig til at sælge opskriften sammen med noget andet Isagergarn - nemlig den helt tynde Alpaca 1, som jeg strikker sammen med det plantefarvede garn. Måske er de også til at tale med i din strikkeforretning, hvis du står med samme problematik.


Lækker kaffe latte-farve. Louises er farvet med en eller anden svamp. Og Isagers Alpaca 1 er så tynd, at den ikke rigtig ændrer på størrelsen af det færdige arbejde, men bare tilføjer lidt blødhed til uldgarnet. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg mikser de to slags garn. 

søndag den 8. juli 2012

Søndagssolskinstur med Amazonen

Vejret i dag var det, vi veteranbilnørder kalder perfekt cruisingvejr. Bare armen i karmen og derudaf. Således tog Baronen mig og forældrene med på en lille tur efter is.

Amazonen har fået sat et fint, gammelt DK-skilt af emalje på bagsmækken (Hurra for morbrødre, der gemmer alt!).

 De blomstrende hyben og den fine bil klæ'r nu hinanden meget godt.

 Men jeg er også vild med havudsigt fra Amazonen.

 Og så er der bare altid noget særligt ved udsigten fra bagsiden af en stor isvaffel, ikk?

lørdag den 7. juli 2012

"Nye" retrohynder til campingstolene

Jeg har syet nye betræk til mine campingstoles hynder. Nogle ville måske mene, at det var mere passende med nogle 'rigtige' retro-campingstole. Men komforten har altså vundet i denne omgang. De 'rigtige' retro-campingstole er nemlig noget lavere end nutidens campingstole - det er fint nok, når man bare skal slænge sig, men når man skal sidde og spise, kan jeg bedst lide at sidde i en højde, der passer til bordet - retro-campingborde er også lavere end nutidens, og man kommer nærmest til at sidde ved siden af bordet.

Nå, men du kan jo selv vurdere, om stolene alligevel ikke har fået fuld gas på retro efter opdateringen:

 Før: Stille og rolig blå.

 Nu: Knald på med orange, gul og brun.

De har fået en brun bagside. Det er almindeligt bomuld fra Stof og stil.

 Tittekanter i orange. Det er også fra Stof og stil.

Palmestoffet har jeg købt for et par år siden på et loppemarked. Det var ubrugt og der var heldigvis så stort et stykke, at jeg kunne lave hynder til alle fire stole af det.

Faktisk er der et pænt stykke på 90 x 117 cm tilbage (90 cm i trådretning). Hvis der er nogen, der bare MÅ eje det, så kan de sende mig en mail på aslisorup@gmail.com, så sælger jeg gerne det sidste stykke.

torsdag den 5. juli 2012

Hæklede dyr til barnevognsranke

Mine gode venner (og tidligere underboer) venter en lille dreng inden for en måned. Han skal selvfølgelig have en ting fra mig, så jeg har været i gang med at lave en barnevognsranke med hæklede dyr. Indtil videre er jeg færdig med dyrene - jeg kan ikke gøre den helt færdig, før jeg har målene på barnevognen. Men jeg tror, det bliver godt.

Her kan du se dyrene:

Et næsehorn, en krokodille og en abe.

Opskriften er fra Hjertegarn og koster den svimlende sum af 25 kroner - men så får man altså også opskrift på en panda og en flodhest med. Dem har jeg bare ikke lavet i denne omgang.

De orange bolde er der ikke opskrift på - dem har jeg hæklet på rutinen. Men jeg synes, der manglede noget i den farve sammen med de blå, grå og grønne farver.

Det var særligt abens udtryk, jeg faldt for.

Jeg viser selvfølgelig frem igen, når ranken er helt færdig.

mandag den 2. juli 2012

Chokolade

Min veninde afleverede sit speciale i dag og satte dermed et eftertrykkeligt punktum for en lang og krævende skriveproces. Det var en begivenhed, der krævede chokolade (læg mærke til, hvordan jeg her behændigt får det til at lyde som om, jeg KUN spiser chokolade ved særlige lejligheder *winkwink*). Jeg faldt over en lækker opskrift på nogle hjemmelavede chokoladebarer (tak til Rikke for link), som kan laves på nul-komma-ingen-tid og det var lige sagen:

Lys og mørk chokolade, kiks og lakrids. Jeg kan kun sige én ting: Hvor har den kombination været hele mit liv? Nuij, det er godt!

Jeg brugte Digestive-kiks i stedet for Mariekiks og Salte fisk i stedet for Haribo Grammofonplader.

Indpakning.

Eneste problem nu er, at resten af portionen står i mit køleskabet og drager mig, som Ringen drager Gollum. "We wants it, we needs it. Must have the precious."

Topscorere den seneste uge