torsdag den 31. maj 2012

Et par kup

Jeg har ferie og har derfor haft mulighed for at gennemtrawle mine yndlingsgenbrugsforretninger i Varde og Esbjerg. Jeg slæbte (selvfølgelig) lidt med hjem.
En mægtig fin kontorstol i træ. Planen er, at den skal have nyt betræk. Jeg tænker noget skind.

Clutch i ægte slange-plastic. Og mine (blege) happy feet. Bare tæer i græs er helt sikkert på min top 10 over yndlingsting ved sommer.

onsdag den 30. maj 2012

Kvinde med (meget tynde) pinde


Efter grundig overvejelse er jeg gået i gang med de tynde pinde. Og det er altså de heeelt tynde på 2,5 mm. Men jeg er blevet lovet, at jeg bliver gladest for det i længden, og at det ikke er så meget værre at strikke med dem end 3 mm-pindene. Jeg er tilbøjelig til at være enig - dog har jeg droppet ideen om at strikke en hel cardigan i mønster. Så det bliver striber....og det er jo også en slags mønster.

Farverne er plantefarver fra Louise, og dem er jeg stadig helt forelsket i. Jeg har allerede døbt modellen her "Sorbet" - ligner det ikke meget godt? Jeg håber, håber, håber, at det lykkes at få de to mønstre stykket sammen til den oversize cardigan, jeg har i tankerne. Undervejs noterer jeg opskriften, og hvis det bliver godt, vil jeg debutere med min første strikkeopskrift her på bloggen. Men altså.....nu skal jeg jo lige være færdig først, og som du kan se, er jeg ikke så langt endnu.

mandag den 28. maj 2012

Broderi in action

Campingbroderiet er kommet op at hænge. Det hænger da meget godt der, synes jeg.

søndag den 27. maj 2012

Bord dæk dig - camping edition

Den dejlige pinsetur fortsætter. Og jeg bliver gang på gang bekræftet i, at det her er lige min slags ferie. Sove til man vågner (fordi det er blevet for varmt at være i campingvognen), køre en tur, spise frokost, tage en lur, sysle lidt, grille og spise dejlig mad og sidde ude til sent om aftenen.

Men bare fordi man er på camping, skal man selvfølgelig ikke slække på borddækningsstandarden. Det er det samme som derhjemme. Bare anderledes.


En kuvert. Bemærk, hvor omhyggelig jeg har været med at få det til at se tilfældigt ud.

Lækker mad. Bøf, salat og bittesmå kartofler med smør. Dertil et glas iskold hvedeøl. Jatak!

Spiseligt guld. Haps!

Grill-pølser hører sig til. Det er ikke til diskussion.

Sommerens første ispind. Den nye Magnum med pistacie. Den kan godt anbefales.

lørdag den 26. maj 2012

Kølere i varmen

Det har været en fantastisk dag! Vi havde vores debut i Gråsten Oldtimerløb og det var virkelig en oplevelse. Vindunderligt vejr, smukke biler og dejlige nørder. Vi kommer helt sikkert igen.

Jeg ved, at dette nok er i udkanten af de fleste kreabloggeres interesseområde, så jeg vil holde det kort og i stedet vise noget, der måske taler ligeså meget til jeres æstetiske sans, som til min. Kølerfigurer:














Der er tonsvis af streetcred til dem, der kan nævne hvilke kølerfigurer, der hører til hvilke bilmærker.

fredag den 25. maj 2012

Tjekket ind

Vi er tjekket ind på DCU Kollund Camping, Frøkenen, Baronen, forældrene og jeg. Vores ankomst vakte (naturligvis) opsigt blandt de øvrige campister. Vi tjekkede ind og returnerede til det fine træk for at køre ind på pladsen og modtage folkets hyldest. I mellemtiden havde Baronen besluttet at benytte lejligheden til endnu engang at demonstrere sin sans for humor. Under stor bevågenhed af indtil flere tilløbende bilentusiaster satte jeg mig stolt ind, drejede nøglen og....stendød Amazon. Ikke engang et lille host. Faderen ud, motorhjelmen op, pille lidt. Stadig ingenting. En af de tilløbende måtte bruge alle kræfter for ikke at overtage projektet. Til alt held fandt faderen selv en løs forbindelse umiddelbart derefter. Lidt nirklen med en ledning og der var liv i køretøjet igen og vi kørte ind. Jeg holdt selvfølgelig hovedet højt og vinkede kækt til de tililende.

I morgen skal vi køre Oldtimerløb mellem Gråsten og Flensborg. Det bliver spændende om Baronen har brugt natten på at udtænke nye practical jokes. Men under alle omstændigheder: Hvis du er i området, så kom forbi og vink. Det bliver med garanti festligt. Alene her på pladsen er der tre andre køretøjer, der deltager i løbet - en Ford A, en granada og en jaguar. Du kan læse mere om løbet her.

onsdag den 23. maj 2012

Vær velkommen, sommer!

Lidt close ups fra min altan i eftermiddag - sommeren er endelig kommet og jeg havde besøg af en veninde. Jeg er stor fan af dage som i dag.

Min urtehave.

Mandelkage med mascarponecreme og jordbær.

Min prydhave.


Små, vinterblege, tykke tæer, der nyder endelig at blive lukket ud i det fri.

P.s. Tusind tak for jeres input omkring min strikkeprøve. Jeg tror, jeg er kommet lidt tættere på, hvordan det skal se ud. Men jeg er - som jeg tidligere har været inde på - frygteligt vægelsindet mht. farver, mønstre osv. Det er et generelt problem og gælder ikke kun for den aktuelle strikkeprøve.

søndag den 20. maj 2012

Strikkeprøve

Strikkeprøver....det er sgu ikke lige mig. Men jeg har lært ude hos Trine og Jane, at man SKAL lave en strikkeprøve. Okay - jeg er jo stadig nybegynder, så jeg gør, som eksperterne siger - og desuden så er det her garn for lækkert til at fjumre rundt. Det skal være ordentligt. Men nu hvor jeg sidder her med strikkeprøven, melder der sig nærmest flere spørgsmål end svar. Jeg har hårdt brug for æstetisk vejledning.



Planen er at strikke en oversize cardigan til mig selv. Selve cardiganen bliver grøn og hvid. Ribben bliver rosa. Her kommer spørgmålene:

#1 Skal jeg strikke den i mønster eller bare striber? Jeg er i tvivl om, det bliver for gnidret med mønsteret. Det er et meget lille udsnit af det her, men man får lidt af ideen. Måske er der ikke nok kontrast mellem den grønne og den hvide til, at det bliver rigtig pænt med mønsteret.

#2 Hvordan ser det ud med strikkefastheden? Jeg lurer på, om jeg skal gå et halvt nummer ned i pindstørrelse (Fordi det er jo slet ikke uoverskueligt at strikke en voksencardigan på pind 2½....ahem).

#3 Dobbelt eller enkel rib?

#4 Er det ikke bare de lækreste farver, du nogensinde har set? Ej, okay. Det behøver du faktisk ikke svare på, for her er jeg faktisk ret sikker i min sag. Så pyt med, at det nok kommer til at tage en evighed at strikke den her cardigan. Alene farverne gør det besværet værd.

P.s. Jeg er gået i gang med overvejelserne om denne her cardigan, fordi min norske sweater volder mig store kvaler. Jeg tror, jeg bliver nødt til at pille mønsterdelen op igen...eller jeg har nok besluttet mig for at gøre det. Jeg kan bare ikke tage mig sammen til at gøre det.

fredag den 18. maj 2012

Bar røv og sombrero

En ny Willy-figur har set dagens lys. Ham her er mexicaner.

Krøllet hår og sombrero. Flere har fremført, at de synes, han burde have sort moustache også. Men når figuren er nøgen, er grænsen mellem tuttenuttet og lummer hårfin. Og jeg vurderer at moustachen vil skubbe udtrykket over på den forkerte side af den grænse.

onsdag den 16. maj 2012

På en ganske almindelig mandag aften...

...kan man da godt lige tage et lille glas Asti. Især når der kommer dejligt besøg.

Rester fra min fest i lørdags.

Mmmm! Cæcilie havde bagt kanelsnegle.

Smukke blomster, som jeg var så heldig at få i lørdags.
 
 Anne vinder garn op.

Det blev ikke til så meget hækling som planlagt....men pyt med det.

mandag den 14. maj 2012

Broderi til campingvognen

I lørdags holdt jeg fest, så i går var jeg lidt mat i sokkerne. Men lidt stille og roligt broderi kunne jeg lige holde til.

Jeg kan ikke selv tage æren for citatet - det er fundet på nettet et sted. Men jeg synes, det passer så fint til den lille frøken. Campingvognen tegnede jeg op, før jeg broderede den, men skriften er lavet i frihåndsbroderi - jeg er, med vilje, gået efter det lidt tilfældige look.

Det er broderet med det lækre plantefarvede broderigarn, som jeg fik i gave af Louise. Hvis du også gerne vil brodere med smukke douce farver, så kan du faktisk vinde en pose broderigarn lige her.

lørdag den 12. maj 2012

Navnesweater til Pelle

Omsider er jeg blevet færdig med Pelles sweater. Jeg er semi-tilfreds med resultatet. Men de ting, jeg ikke er tilfreds med, kan ikke rigtig laves om, så han får den, som den er.


Sweateren er strikket i Lotus-uldgarn fra Stof2000, som jeg havde på lager. Opskriften har jeg stykket sammen af flere forskellige og i øvrigt sjusset mig frem. Den del er jeg meget godt tilfreds med - så håber jeg bare, den passer. Og jeg er også tilfreds med at have prøvet at sy ærmehullet på maskine og derefter klippe det op. Det skal jeg nemlig også gøre på min norske sweater.

torsdag den 10. maj 2012

Ulden lækkerhed

På lørdag får jeg gæster, så jeg forsøger at få stuvet garn væk. Det er ingen hemmelighed, at der normalt ligger garn überalles herhjemme - men tænk nu, hvis en eller anden spildte en drink ned i noget af mit (g)uld!

Jeg benyttede lejligheden til at køre en tur med garnvinden. Det er da faktisk meget pænt, som det ligger der rullet op, hva?





onsdag den 9. maj 2012

Opdatering af billedvæggen

Hvis du synes, jeg padler lidt rigeligt for tiden, så har du helt ret. Jeg er ret meget in between færdige projekter, så der er ikke så meget krea over min krea-blog ligenu. Men jeg strikker helt vildt på en lille trøje, som jeg meget gerne vil have færdig til på lørdag. Ikke til mig, men til min mindste ven, Pelle. Mere om det, når den er færdig.

Men livet er jo ikke gået helt i stå i det lille hjem. F.eks. har jeg opdateret min billedvæg i køkkenet med dette skønne billede:
 "Opstilling" tegnet af Karina Bækkelund.

 Med det samme jeg så billedet på Karinas blog, kunne jeg, at det ville passe perfekt ind.

De sønderjyske piger og sommerfuglen fra Brørup marked er også flyttet ind i køkkenet.

Hvis du gerne også gerne vil have fat i Karinas kreationer, så kan de købes her.

Topscorere den seneste uge