lørdag den 31. marts 2012

Lillebror

Min ferie sluttede i torsdags og jeg må se, om jeg kan overkomme de fire arbejdsdage inden påsken..... Det går nok lige. Men hvor har det været dejligt at hive en uge ud af kalenderen til krea. Det burde være alle forundt - der er virkelig ladet op på alle batterierne nu.

Efter jeg blev færdig med min islænder, har jeg strikket en lille vest af garn fra lageret:

Det er en model "Lillebror" fra Duddelutte.dk. Den er strikket i dobbelt garn med en tråd Kauni og en tråd Idiecita-alpaca. Den blev noget større end forventet, fordi jeg brugte dobbelt garn, så jeg regulerede længden lidt og nu er den så blevet til str. 2 år cirka.

Det er en rigtig fin model, men jeg ved altså ikke helt, hvad det er med det der perlestrik. Der går ALTID kludder i det for mig. Jeg ved ikke hvorfor, for efterhånden kan jeg jo godt kende forskel på ret og vrang. Men pludselig har jeg kludret i det alligevel og jeg må fuske lidt for at få det tilbage på sporet.

Knapperne er betrukket med stof fra Stof og Stil. Jeg kan godt lide det orange sammen med petroleumsfarvet. Det er ellers lidt svært at finde stof med småt motiv til drenge, synes jeg, hvis man ikke lige synes, de skal have blomstrede knapper.

torsdag den 29. marts 2012

Klar til brug

Nå, men jeg vil da lige lynhurtigt vise, hvordan halsen på min islænder endte:



Jeg er glad og tilfreds nu. Selvom jeg var lidt træt af, at jeg var nødt til at lave det om. Det er nemlig sådan noget, jeg hader. Altså de der pille-pusse-nusse-tilretninger efter at man egentlig troede, man var færdig. Men jeg må jo indrømme, at tilfredsstillelsen ved det færdige resultat selvfølgelig er større, når det er helt i orden.

Klar til næste projekt. Yes!

onsdag den 28. marts 2012

Læderarbejde

Nu er det jo ikke fordi, jeg mangler hobbies. Det er snarere tid, jeg mangler. Men jeg forsøger mig nu alligevel så småt med et nyt område, nemlig læderarbejde. I de sidste seks uger har jeg taget et aftenskolekursus i det, og det er sjovt. Men til forskel fra mine andre (garnrelaterede) hobbies, så er det her hårdt arbejde, og man får slidt huden på sine fingre tynd.

I aften er sidste gang, og jeg har lavet hjemmearbejde:


Jeg forestiller mig, at jeg skal bruge denne her lille taske til alt mit hæklegrej.

Lyserødt foer.

Den har masser af skønhedsfejl, hvilket også fremgår af billederne herover. Men jeg er stadig mægtig stolt af den, for det er altså sværere end man tror, læderarbejde. Og jeg begynder at forstå, hvorfor kernelædertasker er så dyre.

mandag den 26. marts 2012

Bar røv og bowler

Der er dømt ferie herhjemme og dermed masser af tid til at få ført nogle af de projekter ud i livet, der ellers hober sig op i hovedet.

Her er et af dem:

Jeg har døbt ham Willy English. Fordi han tydeligvis er brite - det fremgår jo af hans hovedbeklædning:

 Bowlerhat.

Nøgen og stolt af det.

 Navle og...ja...


Jeg kan allerede nu fornemme, at der flere små nøgne fyre på vej. De kan jo have alle mulige slags sjove hatte på. Hurra for ferie!

søndag den 25. marts 2012

En hyggelig eftermiddag med garn

I dag løb vores hæklearrangement på Restaurant G af stablen og det var sindssygt hyggeligt. Og jeg tør godt at sige, at det vakte opsigt. Restauranten har glasfacade ud til H.C. Andersens Boulevard og der var mange forbipasserende, der fik sig en på opleveren over at se en flok hæklende kvinder. Tænk at det kan være så eksotisk. Nå, men indenfor hyggede vi os som sagt.

Jeg har taget nogle få billeder, så I kan fornemme stemningen:





Tak for en dejlig dag. Vi satser på at gentage succesen en anden god gang. Når det bliver aktuelt, bliver det annonceret på vores blogs.

lørdag den 24. marts 2012

Voksenprojektet er færdigt

Juhuu! I nat blev jeg færdig med mit første voksenprojekt. Nærmere bestemt kl. 1.45. Jeg havde lyst til at ringe til en eller anden og juble, men droppede så ideen pga. det fremskredne tidspunkt. Så i stedet gik jeg bare lidt rundt i min trøje og klappede i hænderne, inden jeg gik i seng...dog ikke iført trøjen.


Det er en model fra Sandnes garn og den er strikket i Alfa.

Ifølge opskriften skulle der være perlestrik i bunden og i ærmerne, men jeg kan bedst lide rib, så det har jeg ændret i opskriften.


Mig i striktrøje på altanen. Bemærk detaljen med Bedstes lyserøde hjemmestrikkede sokker. Det er (bl.a.) derfor jeg ikke er modeblogger.

Jeg er lidt i tvivl om halsen. Jeg synes måske, den går lidt langt op. Men det er måske også meget rart og vamset? Jeg har ikke hæftet enden i halsen, så jeg kan stadig nå at lave det om. Forslag og meninger modtages gerne.

Jeg har bestemt blod på tanden i forhold til at strikke mere i voksenstørrelse, og jeg har allerede kig på mit næste projekt. Jubii.

torsdag den 22. marts 2012

Garn til salg

Jeg forsøger at skabe lidt plads i min garnskuffe, så der ikke skal ligge garn her og der og alle vegne i lejligheden. Og jeg har lidt i overskud, som jeg har valgt at sætte til salg her på bloggen. Der er tale om hele nøgler Kauni.

1 nøgle uopvundet effektgarn. Der er ingen banderole til, så jeg ved ikke præcis, hvad det er for en farve. Der er 227 gram. Pris: 75 kr. + porto (25 kr). SOLGT.

 1 nøgle i røde/rustrøde og brunlige farver. 143 gram. Pris: 45 kr. + porto (25 kr.). SOLGT.

5 nøgler sort. I alt 715 gram. Pris: I alt 160 kr. + porto (46 kr.). SOLGT.

Garnet kan sendes eller afhentes hos mig i København.

Jeg ved ikke lige, hvor meget run, der er på sådan noget garnsalg, men for en sikkerheds skyld, må vi hellere gøre sådan, at I skriver en kommentar herunder, hvis der er noget, I gerne vil købe. Og så ordner vi resten via mail.

tirsdag den 20. marts 2012

Hæklet colaflaske - nu med opskrift

Sådan hækler du en colaflaske til legekøkkenet:

Du skal bruge:
- Brunt og rødt garn. Jeg har brugt akrylgarn til hæklenål str. 3. Du kan selvfølgelig også bruge tyndere bomuldsgarn, men du skal være opmærksom på, at det kan ændre størrelsen på den færdige flaske.
- Hvidt broderigarn.
- Et lille stykke pap.
- Fiberfyld.

Fremgangsmåde:

Begynd med brunt garn.
Rk. 1: Lav 6 fm i en magic ring (6).
Rk. 2: Lav 2 fm i hver fm hele vejen rundt (12).
Rk. 3: *1 fm, 2 fm i næste fm* x 6 (18).
Rk. 4: *2 fm, 2 fm i næste fm* x 6 (24).
Rk. 5: *3 fm, 2 fm i næste fm* x 6 (30).
Rk. 6: *4 fm, 2 fm i næste fm* x 6 (36).
Rk. 7: *5 fm, 2 fm i næste fm* x 6 (42).
Rk. 8 hækles kun i bagerste maskeled: 42 fm (42).
Rk. 9-13 (5 rk.): 42 fm (42).

Klip en cirkel i pap, som har samme størrelse som den hæklede flaskes bund. Smør en anelse lim på papskiven og lim den på indersiden af flaskens bund. På denne måde bliver bunden flad, så flasken kan stå selv.
Herefter stoppes flasken løbende ud med fiberfyld.

Rk. 14: *5 fm, 2 fm sammen (indtagning)* x 6 (36).
Rk. 15+16: 36 fm (36).
Rk. 17: *4 fm, 2 fm sammen (indtagning)* x 6 (30).
Rk. 18: 30 fm (30).
Rk. 19: *4 fm, 2 fm i næste fm* x 6 (36).
Rk. 20+21: 36 fm (36).
Rk. 22: *5 fm, 2 fm i næste fm* x 6 (42).
Rk. 23 + 24: 42 fm (42).
Rk. 25: *6 fm, 2 fm i næste fm* x 6 (48).
Rk. 26+27: 48 fm (48).

Skift til rødt garn
Rk. 28-37 (10 rk): 48 fm (48).

Skift til brunt garn
Rk. 38: *6 fm, 2 fm sammen (indtagning)* (42).
Rk. 39+40: 42 fm (42).
Rk. 41: *5 fm, 2 fm sammen (indtagning)* (36).
Rk. 42+43: 36 fm (36).
Rk. 44: *4 fm, 2 fm sammen (indtagning)* (30)
Rk. 45+46: 30 fm (30).
Rk 47: *3 fm, 2 fm sammen (indtagning)* (24).
Rk. 48+49: 24 fm (fm).
Rk. 50: *2 fm, 2 fm sammen (indtagning)* (18).
Rk. 51-57 (7 rk): 18 fm (18).

Skift til rødt garn
Rk. 58+59: 18 fm (18).
Rk. 60 hækles kun i bagerste maskeled: *1 fm, 2 fm sammen (indtagning)* (12).
Rk. 61: Tag ind til hullet er lukket. Hæft enden.

Broder logoet med hvidt i den røde stribe som på billedet herunder:

Et voila! Værsågod og skyl. God fornøjelse.

søndag den 18. marts 2012

Du kan nå det endnu...

...hvis du gerne vil med til hæklehygge på Restaurant G søndag d. 25. marts. Send mig en mail på aslisorup@gmail.com, hvis du vil være med i løjerne. Sidste frist for tilmelding er på onsdag d. 21. marts.


Alle er velkomne - også dem, der gerne vil lære at hækle. Jeg laver et hjørne med hækleskole. Og ja, dem der bruger 2 pinde er også velkomne.

lørdag den 17. marts 2012

En hjemmestrikket gave

For et stykke tid siden viste jeg en pakke frem. Af flere forskellige grunde bliver den først givet i aften. Men eftersom tiden er så fremskreden, tør jeg godt vise indholdet frem nu:

Det er et meget farvestrålende halstørklæde af bomuldsgarn. Udover at være meget farvestrålende er det også meget langt: 2,4 m.

Der er ikke noget egentligt system i farveforløbet, bortset fra de sort-hvide striber, der går igen fire gange.

Yours truly viser lige gaven frem.

Og nu er det jo ikke fordi, jeg er guds gave til strik, fordi jeg har strikket et stribet halstørklæde. Men jeg er nu meget godt tilfreds med resultatet. Og hvis du vil strikke dit eget, er det meget nemt. Jeg har brugt 285 gram bomuldsgarn i forskellige farver (som jeg tilfældigvis havde liggende) og strikket det på pind 4 - og det er inkl. de uhyggeligt mange ender, der skulle hæftes.

Jeg håber, veninden bliver glad for det. Selvom det ikke rigtig er halstørklædesæsonen, vi går i møde, håber jeg, hun kan nå at bruge det lidt, inden det bliver alt for varmt.

fredag den 16. marts 2012

Have a coke and a smile


Jeg har hæklet en sodavandsflaske - inspirationen er vist indlysende. Det er sjovt, hvordan nogle faconer bliver fuldstændig ikoniske, så de bare hænger sammen med et brand, ikke? Jeg arbejder på en opskrift, som kommer på bloggen, men jeg bliver lige nødt til at renskrive den først.

torsdag den 15. marts 2012

Bærbart strikketøj

Min karriere som strikker fortsætter i adstadigt tempo. Jeg er stadig i gang med mit voksenprojekt, men jeg er nået til et punkt i strikkeriet, hvor jeg skal koncentrere mig lidt (meget) om det. Derfor egner det sig ikke længere så godt som transport-strikketøj. Så da jeg forleden skulle en tur med toget, gik jeg i gang med et nyt og simpelt stykke strik, som forhåbentlig skal blive til en gave, der skal gives til sommer - ja, det er godt at være i god tid. Jeg kan ikke komme så meget mere ind på, hvad det bliver til - modtageren læser måske med.


Engang for næsten 10 år siden (gisp!) købte jeg en uhyggelig masse råhvidt bomuldsgarn til et sengetæppe, jeg ville hækle til mig selv. Lidt for optimistisk. Men nu bruger jeg altså noget af garnet på mit transport-strikketøj i stedet. Det er en god følelse.

Og nu til noget andet: Jeg har fået en rigtig dejlig mail fra Ketty, som har været så sød at give mig en award. Jeg har det egentlig lidt blandet med at modtage awards, fordi man tit skal sende dem videre til nogle yndlingsblogs e.l. Og jeg følger SÅ mange skønne blogs. Nå, men jeg nævner denne her alligevel, fordi jeg blev så glad for mailen og begrundelsen på Kettys blog. Og fordi Ketty, ligesom jeg, er en glad indehaver af en veteranbil med tilhørende campingvogn. Det kan jeg kun holde af. Tak, Ketty - og jeg håber, du snart viser billeder frem af trækket på bloggen.

mandag den 12. marts 2012

Lidt om krea-musthaves

I efteråret købte jeg den første hønsestrik-bog antikvarisk for en mindre formue, fordi jeg bare gerne ville eje den. Nu har jeg også købt nr. 3, som i virkeligheden er en samling af de første to bøger og børnestrikkebogen, kyllingestrik, og nogle ekstra opskrifter.


Glade kvinder, der kan det hele selv, på forsiden. I træsko. Jeg får lyst til at citere en linje fra en kvindekampssang: "...med tunge bryster og skæve tæer". Jeg kan kun huske den ene linje, og jeg ved ikke, hvorfor den lige har hængt fast.

Glad pige i glade farver. Og håndtegnede illustrationer.

Nå, men jeg fortæller ikke, hvad jeg har givet for bogen, for så tror I bare, at jeg definitivt har tabt sutten. Men det var altså en af den slags bøger, jeg måtte eje til mit kreabibliotek. Den har allerede inspireret mig til noget nyt mønsterstrik. Ikke med diagrammerne fra bogen. Jeg skal i gang med selv at tegne - lige i hønsestrikkens ånd. Mere om det, når jeg når lidt længere i processen.

Btw. så har jeg jo bog 1 i overskud nu. Hvis nogen er interesseret, kan de sende mig en mail på aslisorup@gmail.com, så kan vi snakke om det.

fredag den 9. marts 2012

Tre små tossede huer


Jeg har hæklet tre små huer, som skal bruges på mit arbejde som webcam-covers. Heldigvis har mine kolleger taget godt imod en lille smule yarnbombing på kontoret.

torsdag den 8. marts 2012

Glædelig kampdag!

Der er blevet ment og skrevet meget om Kvindernes Internationale Kampdag. For er det overhovedet noget, der fortjener opmærksomhed her i 2012? Jeg er ikke i tvivl. Selvfølgelig gør det det. At forbigå det i tavshed ville være som at ignorere Grundlovsdag. Vi står på skuldrene af de bedrifter, som modige og fremsynede kvinder før os har udført, og det skal vi huske og være taknemmelige over. Synes jeg.

Jeg har strikket en lille hyldest til Rødstrømperne:

Mønster: "Bertram" (igenigen) str. 6 mdr. Garn: Skivegarn 'Duo' i armygrøn (jeg har brugt dobbelt garn) og Louises skønne (g)uld i en smuk koral/rosa. Pind: 2½.



*Det personlige er politisk*

onsdag den 7. marts 2012

Invitation til fælleshækling

Vi har nu fornøjelsen af at invitere jer allesammen derude med til en hyggelig eftermiddag i andre hækleglades selskab.



Stedet er Restaurant G, Gyldenløvesgade 19, 5 minutters gang fra Rådhuspladsen i København.

Tidspunktet er den 25/3 2012 kl 15.

Tilmelding er ved at sende en mail til mig på aslisorup@gmail.com

Prisen er 50 kr, som betales efter tilmeldingen. Tilmeldingen og betalingen er bindende, da det er restauranten som sørger for kaffe og kage.

Så kom glad og vær med til at hækle offentligt med os - hank evt. op i veninderne. Vi glæder os til at se jer

Hilsen

Asli, Cecilie, Cæcilie, Anne, Mille, Lea, Jeanette og Anne

PS. Ja, man må også godt strikke.

tirsdag den 6. marts 2012

Klokken 5 minutter i forår

I et anfald af forventningsglæde i forhold til forårets og sommerens ture i mit lille transportable retroparadis har jeg indkøbt lidt nyt (gammelt) udstyr til frøkenen på dba.dk:


En Cathrineholm lotuspande i olivengrøn. Panden her er i prima stand. Ingen afslag eller ridser. Jeg har givet 350 kr. for den, hvilket egentlig er i overkanten af, hvad jeg vil give for en gammel pande. Men fordi standen er så fin, så gjorde jeg en undtagelse. Den kommer til at klæde den lille frøken så fint, tror jeg.

Udover denne her pande er der også en orange Cathrineholm gryde på vej med posten til mig. Den fik jeg billigt, fordi den har blåt låg. Men sjovt nok, så har jeg i forvejen en orange gryde med blåt låg i campingvognen, så det passer fint.

søndag den 4. marts 2012

Foxtrot. Uniform. Charlie. Kilo.


Ja, altså det var lige ikke lige præcis den fortsættelse på trøjeindlægget, jeg havde håbet på. Men jeg har måttet trevle det meste af arbejdet op igen. Jeg fulgte opskriften med indtagninger og udtagninger til taljen og det gik strygende. Indtil jeg opdagede, at trøjen faktisk ikke ville blive særlig lang, hvis jeg fulgte opskriften slavisk. Det gik ikke helt i spænd med min opfattelse af en lækker vamset striktrøje.

Min umiddelbare tanke var, at jeg så bare kunne forlænge den, inden jeg lavede ærmegabene. Men den tanke forkastede jeg hurtigt igen, fordi det ville ændre på trøjens taljes placering i forhold til min egen talje. Æv. Der var altså ingen anden vej end at trevle op og starte forfra. Denne gang uden indtagning til talje.

Hvis jeg skal se positivt på det, så er det vel også en del af at blive sådan en, der strikker, at man hellere vil pille op og lave det ordentligt, end at ende med et færdigt produkt, som man alligevel ikke er tilfreds med.

lørdag den 3. marts 2012

Striktrøje in progress

Mit første voksenprojekt er kommet på pindene og det er ret spændende, hvordan det bliver (i hvert fald for mig...jeg kan godt forstå, hvis du ikke er heeeelt så spændt som mig).



Indtil videre er det bare derudaf med retstrik på pind 7. Det går dælme stærkt - tidligere har jeg strikket på pind 3. Senere skal jeg strikke mønster på bærestykket, men der går lige lidt tid, før jeg når så langt.

Fortsættelse følger...

Topscorere den seneste uge