onsdag den 30. november 2011

En stime lækker post

I sidste uge fik jeg hele to gange uventet post med lækkerheder i. Det var en rigtig god postuge, faktisk.

Den første var en gave, som afrunding på en blogleg fra Lea. Lækre ting i farvekoordination. Namnam. Tusind tak, Lea!

Den anden var en tredje Punkengel fra Helle D. Hun havde opdaget en fejl på en af de punkengle, jeg købte hos hende i Horsens. Jeg havde ikke selv opdaget den, og jeg ville med sikkerhed have levet et lykkeligt liv med mine to engle, men jeg er også superglad for nummer tre. Tak, Helle!

Elsker I ikke også bare når postkassen indeholder noget lidt sjovere end reklamer og pizzamenuer?

mandag den 28. november 2011

Roskilde Julemarked - det jeg købte

Weekendens julemarked i Roskilde er vel overstået. Hvad salget angår var Julemarkedet i Horsens klart bedre for mig, men det gik lige op med standen og det jeg købte undervejs, og så havde jeg alletiders hyggelige weekend med Anne og Ninna og det var mit succeskriterium. Så jeg er glad.

Og nu viser jeg lige, hvad jeg købte (og ja, du har ret, hvis du tænker, at jeg har lidt svært ved at administrere det, når jeg går rundt en hel weekend blandt lækre ting).

 Fine fugle fra ph-drejeren. Jeg købte også to små drejede træskåle af ham.

 Anne og Ninnas akryljulepynt, som kan købes her.

 Diamantring - også fra Fornuft-shoppen.

 Pung, som matcher til min nøglesnor fra Ninna.

Fine vaser (nej, jeg har ikke behov for flere, men jeg kan ikke rigtig styre det). Den hvide er lavet af Tanja K., som ikke har en blog eller en hjemmeside, men jeg har hendes mail. Skriv til mig, hvis du vil have fat i hende.

De her hæklede bogmærker er jeg helt vild med. Jeg ville sådan ønske, at jeg selv havde fået ideen. Derfor endte jeg også med at købe tre. Her er der heller ikke hverken blog eller hjemmeside at linke til, men jeg har en mailadresse, som jeg kan videreformidle.

Fine strikkeopskrifter fra Duddelutte.dk. Jeg er jo en ren novice udi i strik, men Dorthe har lovet at det er nemme opskrifter. Jeg glæder mig til at teste, om hun har ret.

søndag den 27. november 2011

Adventsgaver

Hvis man holder op med at få adventsgaver, når man bliver voksen, så håber jeg aldrig, jeg bliver voksen. I hvert fald kommer nissen stadig med adventsgaver til mig. Sjovt nok altid lige efter et besøg fra mine forældre....gad vide, hvordan det hænger sammen?

Måske er det fordi nissen skal have kyndig hjælp til indpakning fra min mor? Jeg tvivler i hvert fald på, at han ville kunne pakke dem så fint ind ved egen hjælp.

lørdag den 26. november 2011

Roskilde Julemarked

På Musicon i Roskilde er der julemarked i denne weekend og jeg er afsted sammen med Anne og Ninna. Vi råhygger os og så bliver der også lige tid til at sælge lidt undervejs og selvfølgelig snakke med de glade besøgende på julemarkedet. Det er en god slags weekend, synes jeg.

Herunder kan du se lidt billeder fra vores stand og i morgen kan du opleve det IRL på Musicon i Roskilde. Det er i hal 10 fra kl. 10-17.

 Det er ikke så varmt på markedet, men det er dælme hyggeligt.

 Skaldepanderne hygger sig også med at være med på tur.

 Mit børnetøj.
Anne og Ninnas smukke akryljulepynt.

 Libertylækkerier.

Mere lækker liberty og Annes pandebånd.

Og så har vi også skønne Lauras jule-hæklekits med. Og mønsteret på hendes Foxy-shirt.

fredag den 25. november 2011

Alternativ adventskrans

Hvis man nu var ordkløver, ville man sikkert mene, at ordet adventskrans indikerer, at en sådan skal være rund. Og jovist, jeg kan da godt lide ordkløveri, men jeg kan også godt lide at tænke lidt alternativt. Så i år ser min advents"krans" sådan her ud:

Temaet for årets adventskrans er natur. Jeg har brugt birkebarksurtepotteskjulere (årh, gid jeg ku skrive det ord i Wordfeud...), som jeg har fyldt med ler og dækket med mos. Almindelige lys. Porcelænssvampe og agern og kunstige fugle. Thats it. Det er da nemt, ikke! Det kan alle finde ud af.

Tittebø, lille Piphans...


Du kan se tre af mine tidligere adventskranse her.

onsdag den 23. november 2011

Så gør vi sådan, når vi pynter vort træ

Trine og Jane fra Fox og Jane spurgte for et stykke tid siden, om de måtte låne mit hæklede juletræstæppe til juleudsmykning i deres butiksvindue. Og selvfølgelig måtte de det! Jeg fik til gengæld lov til at køre hele julemaskineriet ud til dem og pynte deres vindue, hvilket jeg var pænt godt tilfreds med. Jeg nyder jo, at pynte op til jul, så selvom jeg ikke får træ herhjemme i år, har jeg alligevel fået lov til at pynte et.

Her er nogle hurtige fotos af, hvordan det kom til at se ud:
Nedefra er det mit hæklede juletræstæppe i Zpagetti. Træet står i en gammel Nilfisk støvsuger. Juletræet, som er en nordmandsgran er opstammet - dvs. de nederste grene er savet af. Jeg havde drømt om et cedertræ som juletræ, men det koster spidsen af en jetjager, og det er jeg altså lidt for nærig til.

Træet er pyntet med porcelænsjulepynt fra Royal Copenhagen, som desværre er udgået og de blå juledråber fra Bing og Grøndahl, som jeg har købt i en genbrugsforretning.

Og så masser af hvide pompom'er. Det er jo en garnforretning, så jeg tænkte lidt over, hvordan man kunne pynte et træ med garn. Jeg synes, det er blevet rigtig fint, og jeg kunne sagtens finde på at gøre det herhjemme til næste år også. Pompom'erne er i øvrigt lavet af fangerne i Vestre Fængsel. Det synes jeg er ret morsomt.

Der er selvfølgelig også pakker under træet. Jeg har lidt en aversion mod gavebånd, så der er ingen af dem, der har traditionelt gavebånd på. Det er i øvrigt tomme kasser, så der er ingen grund til at føle sig fristet.

Sådan ser det ud udefra.

Det hele kan ses live hos Fox & Jane på Centrumgaden 23 i Ballerup, hvor man bl.a. også kan købe Zpagetti til et juletræstæppe, hvis man gerne vil lave et selv. Og tonsvis af andre lækre garnsager i øvrigt.

mandag den 21. november 2011

Skatte fra julemarkedet

Så er jeg tilbage i Sydhavnen og har taget hul på hverdagen igen efter det fabelagtige julemarked i Horsens i weekenden. Men stemningen lever videre her, for jeg har fået nogle rigtig fine ting med hjem - naturligvis.

Julemarkedet er jo ikke mindst forrygende, fordi man kommer så tæt på sine medudstillere. Og derfor betyder de ting, man køber, meget mere, end hvis man havde købt dem af fremmede. Jeg ved hvilken kærlighed og tid og omtanke, der er lagt i de smukke ting, fordi jeg kender, dem der har gjort det. Det er noget særligt. Og det er jeg glad for at have været en del af. (Og så har jeg jo slet ikke nævnt de ting, der ikke kan købes. Som f.eks. de gode grin, vi har fået undervejs og de mere eller mindre dybe snakke om kærlighed til familie og hækling og det der ligger ind imellem. Men jeg vil da godt benytte lejligheden til at takke den gruppe tøser, der fremover skal være kendt som Flemmings Harem: Laura, Ditte, Marija, Christina, Heidi, Tina og Anne Mette).

Nå, det var de fine sager, vi kom fra:
Fragment halskæde fra Dittes hånd.

Helle D krukke. Heldigvis kom den med mig hjem...jeg havde også fingereret ved den en hel weekend, så det kunne ikke være anderledes.

Helle D punk engle i porcelæn. Med neonstrømpebukser.

Janes historie-dukker. Jeg er vild med, at de tre små grises tøj er udsmykket med det, de bygger deres hus af. Det er sgu godt tænkt, Jane!

Ærtepose-nisser. Også fra Jane. Kan du se, at det alligevel var meget godt, at den blå var udsolgt, Jane? Der er jo ikke flere pladser på bogstaverne.

Lige et overblik, så man kan se størrelsen på nisserne. Og man kan se det skønne Yarnfreak postkort, som er for fint til gemme væk.

Apropos Yarnfreak, så gik jeg en lille smule shopamok i deres fine stand. Selvom det jo ikke er håndlavet, så er det alligevel hjerteblod for Puk og Camilla. Det kan man mærke. Den gule tiger er i øvrigt et målebånd. Sødt, ikke?

 Mønster på Foxy-bluse og kit til hæklede sukkerstokke af Laura.

Magisk bog om Magiske måneder af Helle Schjønning. Den er superlækker. Indtil videre er jeg nået til januar, fordi jeg læser den grundigt for at suge alle indtrykkene til mig. Der er lækre billeder og så er den sat så smukt op grafisk, at det er...ja, magisk.

 Her er jeg nået til. Er de ikke søde, de hellige tre avocadoer?

Sponsorgaver fra Malika og Rosa, Minimega og Pia Olsen. Laura og jeg delte jo stand, så det her er min halvdel af en sindssygt lækker goodiebag. Namnam!

Så mange lækre indtryk og oplevelser, jeg er blevet rigere. Det er næsten ikke til at forstå. Og i næste weekend går det løs igen. Der skal jeg til julemarked i Roskilde sammen med Anne og Ninna. Og jeg glæder mig.

lørdag den 19. november 2011

Jeg var vist lidt kort for hovedet i går

I går blev det kun til et ultrakort indlæg om Julemarkedet i Horsens 5 minutter i åbningstid. Her kan du se billeder af, hvad du kan købe hos de andre udstillere):

















Det blev lige uden lovelinks i første omgang. Jeg er nemlig på vej ud af døren til endnu en dag. Kom! Det er Torvet 6 i Horsens kl. 10-17 i dag og i morgen.

Topscorere den seneste uge